hundeadfærdsterapeut

Kranio sakral terapi til dyr

 

Kranio sakral terapi sker bl.a via let berøring, og er derfor en utrolig blid form for behandling, der både løsner op og afbalancer. Da jeg så, hvor godt mine egne hunde fik det med Kranio sakral terapi (KST). Tog jeg den beslutning at uddanne mig. Er derfor nu uddannet Kranio-sakral terapeut.  

Denne udannelse har jeg taget på Naturgaarden i Nibe. I uddannelsen har jeg lært om anatomi til hund og hest og om musklernes opbygning, om stofskifte, de forskellige led, ledbånd, sener, bindevæv, fascier, nervesystemet, lymfesystemet, energicyster, blodkredsløbet, stillepunkter, afspænding af led i ryg, ben, kæbe og muskler, og jeg har lært at løsne, tungeben samt kranieknogler. 

Uddannelsen sluttede af med både en skriftlig og praksis prøve.

December 2019 taget en overbygning til denne uddannelse. Denne overbygning indeholdte mere dybdegående teknikker med kranieknoglerne, halshvirvlerne og skuldrene. Jeg lærte også mere om bindevævet, massage teknikker, samt hvordan man arbejder med triggerpunkter.

September 2020 har jeg taget et Kinesiotaping kursus. Her har jeg lært teknikerne i at afspænde og aktiver muskler med tapen. Jeg lærte at arvævstape, og at bruge tapen på gamle fibersprængninger og seneskader. Brugen af tapeen ved blokader, nervesmerter og organproblemer fx mavestår, og lærte teknikerne i lymftape, fascietape

November 2020 har jeg taget endnu en overbygning i KST, denne gang et organkursus. Her gennemgik vi de mest hyppige problematikker organerne har, og da kroppens organer er ophængt i bindevæv, kan spændinger omkring organerne føre til ubalancer. Disse spæningerne kan derfor give  symptomer i bevægeapparatet. Vi lærte at ved hjælp af “listening” og indirekte teknikker, kan vi afbalancere vævet omkring organerne og dermed forbedre deres funktion.

November 2021 har jeg så taget en KST overbygning. Denne overbygning indeholdt bl.a. nye bindevævsteknikker, løsning af led og vævsblokader samt direkte teknikker på led og bløddelsvæv.

1. gang jeg er hos dig, sætter jeg 2 timer af til heste, og 1,5 time af til hunde og katte. Jeg starter altid med at se din hest, hund eller kat bevæge sig, 

Jeg bruger gitterplaster til at supplere KST’en samt Sure foot® pads og kinesiotaping, hvor det er nødventigt.

 

Jeg gør opmærksom på at min behandling ikke erstatter dyrlægen. Råd og vejledning hos dyrlægen anbefales altid.